понедељак, 4. фебруар 2013.

Shiseido Zen concentrated Limited edition


Ovo je parfem koji me je odusevio istog momenta kada sam ga probala.
U to vreme,bila sam opsednuta jakim parfemima(doduse,ta me manija do dana danasnjeg nije skroz napustila:-)),pa sam ga odmah nakon isprobavanja stavila u tasnu,platila i odletela kuci srecna i zadovoljna...




Shiseido Zen cocncentrated dosao je kao logican sled nakon obicnog Shiseido Zen-a na ciju su se postojanost zene zalile,pa je ova kuca resila da im izadje u susret stvaranjem jace,koncentrovanije verzije.
U pitanju je limitirana edicija te se ovaj parfem moze naci samo i iskljucivo u mililitrazi od 50ml.
Bocica je od masivnog stakla sa debelim duplim dnom,zlatnim slovima,a poklopac parfema je plastican,takodje u boji zlata.Na bocici takodje pise da je limitirana serija u pitanju.
Na dnu bocice se crnim slovima nalazi kod,koji se podudara sa kodom na kutiji,naravno.Kada zagrebete ta crna slova noktom ili nekim ostrim sredstvom,ne bi trebalo da se ljuste(siguran nacin da prepoznate kopiju od originala).Slova na mom Zen-u bila su odstampana jako crnom bojom i delovala ugravirano u dno bocice,i nije bilo sile da ih skinem(a nije da nisam probala:-)).
Cevcica parfema je neprovidna i blago savijena u jednu stranu na svom zavrsetku.
Boja tecnosti je takodje zlatno zuta.




Zen concentrated se otvara vocnim notama,osete se grejpfrut,ananas,blagi citrusi,prve note su radosne,iskricave,vrcave...i dugo traju na kozi.
Prilikom otvaranja podseca na Chance Chanel ediciju(u isto vreme na sva tri Chance-a,taj tip vocnog otvaranja je u pitanju,samo znatno tezi,orijentalniji).
U bazi su jasmin,gardenija,zumbul i frezija,koja daje svezinu ovom parfemu i nastavlja iskricavost gornjih nota.
Bazu parfema cine mosus,tamjan(na nekome se jako oseti,a na nekome uopste,u zavisnosti od koze),i kedar(takodje daje svezu notu,notu zimzelenog drveca,oseca se na razlicitim tipovima koze identicno).
Ovaj parfem jako podseca na Coco Chanel Mademoiselle eau de parfum,pa ako ste ljubitelj ovakvih nota,toplo ga preporucujem.
Najlepse se razvija zimi,zbog svoje specificne tezine,ali je jako nosiv u svim godisnjim dobima.Licno sam ga nosila i leti,i zimi,nikada mi nije smetao,mada generalno jeste u pitanju jaci parfem.
Postojanost na kozi izuzetna(ipak je koncentrovana verzija u pitanju),7-8h se intenzivno oseca.
Sam naziv parfema mozda asocira na blagost i spokoj,ali je Zen concentrated sve samo ne takav:-)
Jak,postojan,iskricav,tera na akciju i razbudjuje,a i muski rod jako lepo reaguje na njega:-)
Nije tip parfema koji cete ponoviti,na momente zna jako da dosadi,nakon duzeg koriscenja...i definitivno nije tip parfema koji cete kupiti ponovo,bar ja to nisam pozelela.Bilo mi je sasvim dovoljno sto sam ga probala,imala,koristila neko vreme i prosledila dalje.


Verovatno ste primetili da u svakom svom postu naglasavam razliku izmedju kopije i originala,jer to zaista smatram veoma vaznim faktorom kod kupovine parfema.Kopije parfema su,pre svega,opasne po zdravlje i mogu izazvati alergijske reakcije.
Istrazivala sam dosta tu oblast i prilikom opisa svakog parfema na mom blogu naci cete i savet kako da razlikujete kopiju od originalnog parfema.Nadam se da ce vam moje recenzije biti od koristi...
Do sledeceg citanja,

Beauty doctor xx

7 коментара:

  1. Анониман4/2/13 02:50

    Prije par godina sam probala obicni Zen, jako mi se dopao samo se toga sjecam, ali ne i samog mirisa. Sledecom prilikom ga isprobavam opet, bas me interesuje da li ce mi se nakon toliko vremena opet svidjeti.
    Inace, dopada mi sto za neke sastojke kazes na sta mirisu, kao npr. za paculi u proslom postu. :)
    Mini

    ОдговориИзбриши
  2. Mini,probaj i ovaj,jos uvek ga ima po nekim parfimerijama,bez obzira sto je bilo LE.Meni je obican Zen divan,ali nekako prozracan,i na mojoj kozi nepostojan,a znam zenu na cijoj kozi je postojan preko 12h...

    ОдговориИзбриши
  3. jao bas mi je drago sto je tema ovog bloga parfemska :) i sama ih obozavam i imam ogroooomnu kolekciju :) ovaj parfem nisam probala ali obozavam i sva tri chance-a i coco mademoiselle, pa ako lice, predpostavljam da bi mogla da ga probam :) srecno u blogovanju!

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala ti :-)
    Prevashodno ce biti reci o parfemima,ali i o kozmetici i tretmanima,i to volimo:-)

    ОдговориИзбриши
  5. Vrlo, vrlo detaljna recenzija! :D Nisam znala da se grebanjem slova moze odrediti originalnost i hvala ti na tom savetu.

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман17/2/13 14:39

    Super sto si dala recenziju za ovaj parfem. Nekako mi se cini da je zapostavljen usled gomile drugih popularnih parfema. Ja imam obican Zen i obozavam miris, ali i kod mene je postojanost slaba. Odlicno si ga opisala, a jos vise mi se svidja sto objasnjavas kako razlikovati kopiju od originala. Hvala i samo nastavi tako!

    ОдговориИзбриши