петак, 8. фебруар 2013.

Dolce&Gabbana The one





Jedinstveni parfem,jedinstvenog naziva!
The One spada u grupu orijentalno-cvetnih parfema,cije su dominantne note na jedinstven nacin povezane.
U pitanju je parfem u kome preovladavaju vanila,jasmin,sljiva i breskva,savrseno ukomponovani...nista ne strci,i nicega nema previse...
Ovo nije parfem jake aure,ali je zasigurno parfem sa kojim cete biti primeceni.Mirise na zensku kozu,svilene kosulje i skup donji ves...na miris kose mokre od kise...na lepe trenutke koji vas tek ocekuju...na zenu,i svu lepotu koju ona kao bice nosi.
Ovo je parfem za svecane trenutke,glamurozan,sladak,skupocen...
Isto tako,moze biti divan dnevni parfem,i jos bolji saveznik za nocni provod do jutra!
Nije parfem za letnje vreline(vanila je ovde prejaka za visoke temperature),najlepse se otvara u jesen i zimi,a za prolece je dobar osobama sa suvom kozom,jer se na tom tipu koze lepse razvija.
Nije office scent i nije parfem koji se moze nositi uz sportsku garderobu.
Bocica je izradjena od masivnog stakla,teska i glomazna,pa nije bas parfem za tasnu,mada zene svasta na svojim plecima i ramenima znaju da ponesu:-)
Na srecu,danas postoje minijaturne verzije ovog parfema cije pakovanje podseca na ruz za usne,i idealni su za svaku tasnicu.


U jednom intervjuu je cuveni dvojac D&G objasnjavajuci kakav je parfem The one,rekao da su zeleli da naprave parfem koji podseca na sampanjac,jer je po njima to pice radosti,slavlja,srece...Bocica,kao i sama boja tecnosti parfema,verovatno upravo zbog toga podsecaju na penusavi napitak.
Vanila je dominantan sastojak ovog predivnog parfema,i u zavisnosti od tipa koze,na nekome moze biti malo zagusljiva i teska,gde se sve vreme na kozi,kroz notu vanile oseca i nota dima(verovatno to radi mosus ili amber u bazi),a kod veceg broja srecnica(sto naravno,nije moj slucaj,ja spadam u prvu grupu),vanila se otvara na najlepsi moguci nacin i naizmenicno se smenjuje sa notom breskve i sljive.
Parfem je izuzetne postojanosti,i kao sto vec napisah,nije siroke aure.
The One je parfem koji tinja uz kozu,ali ga svi oko vas,ipak,osete.U cemu je tajna,verovatno znaju Domeniko i Stefano:-)


Na trzistu su prisutne,nazalost,i neogranicene kolicine kopije ovog parfema,sto samo potvrdjuje njegovu popularnost kod zena,ali nazalost i ugrozava njihovo zdravlje,a ujedno ih i onemogucuje da ga na pravi,originalan nacin upoznaju.
Kopije ovog parfema imaju staklene bocice sa mehuricima(jasno se kroz masivno staklo zidova bocice vide mehurici),cevcica je deblja i kriva,ili znatno kraca(cevcica originala je blago zakrivljena).


Gledano odozgo,bocica ima dve staklene linije(ivice),one su pravilne i pod istim uglom se srecu kod grlica bocice,na kopijama je ta linija isprekidana i pod drugacijim uglom.
Natpis na bocici na kopijama je drugaciji,slova su razlivenija,i kao i kod Shiseido Zen-a,ako zagrebete noktom ili necim ostrim,slova se skidaju,dok ih je kod originala nemoguce skinuti.



Bocica na dnu ima nalepnicu sa zlatnim slovima i kodom(crna slova,takodje se ne skidaju grebanjem),a kod se,naravno,poklapa sa kodom na kutiji.Kopija mirisa samo na prvu podseca na original,mucnija je i jako brzo izvetri,dok originalan parfem traje satima i na kozi,i na garderobi.


Dolce Gabbana The one se moze naci u edp i edt verziji.
Edp verzija je,naravno,jaca,teza i ima vise vanile,dok je edt blazi,i u njemu preovladavaju vocne note,i nju uglavnom obozavaju oni kojima je vanila u edp-u zagusljiva i preteska.
Edt,poznatiji i kao L'eau de one,takodje moze biti i letnja alternativa edp verziji.


Nakon originalnog The one parfema,izasao je i The one rose(dominantan sastojak ruza,ukomponovana u originalni The one),The one lace edition(kolekcionarski primerak parfema The one,identican miris prvenca,a bocica ukrasena cipkom) i ovih dana nestrpljivo cekamo novi The one desire koji je najavljen za prve mesece 2013.-e.
Cim budem bila u prilici da ga probam,sledi recenzija i za njega:-)
Pisite mi svoje utiske i kako ste vi dozivele The one...
Do sledeceg citanja,
Beauty doctor xx


8 коментара:

  1. Nisam znala da im je inspiracija bio sampanjac. Stvarno interesantan i detaljan post. :) :*

    ОдговориИзбриши
  2. Tako su rekli,pa da im verujemo :-)
    Hvala ti :-) :*

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala,Prase! <3
    Nadam se da cemo mi,parfemoholicari uskoro poceti da kupujemo kanistre,kao vi,lakoholicari :-)

    ОдговориИзбриши
  4. I ja glasam za kanistere :)

    L'eau the one je pukao u USA odavno ga nema u prodaji uopste. Rose the one se isto jako slabo prodaje.

    The one je tesko prodati, vrlo je specifican i jak. Kupuju ga uglavnom oni koji su ga vec imali. Bas ima lojalne kupce.

    Secam se tek kad je izasao ostao je oblak mirisa za osobom koju ne podnosim i pomislila sam WOW! Proslo je par godina i osetim ga negde opet i momentalno shvatim da je to isti parfem. Sve ostalo je istorija :D
    Predivan je gel za tusiranje, losion onako ok je ali ne koliko i gel.

    ОдговориИзбриши
  5. Kanister rules! :-)
    I meni se dopada samo originalni The one,nikada ne bih kupila nijedan drugi.
    L'eau the one mi je previse vockast,Rose the one ne razmatram jer ne volim miris ruze u parfemima...The lace edition bih uzela samo zbog bocice,mada je to isti parfem u sustini...
    Sve u svemu,ili edp ili nista:-)

    ОдговориИзбриши
  6. Imam ga i koliko god mi smetali jaki parfemi ovaj bas volim :) Koristim ga samo ponekad za neke vecernje izlaske :)

    ОдговориИзбриши