субота, 16. фебруар 2013.

Avene Pediatril body lotion


Oduvek sam mastala o tome da imam cerku,i da kada poraste delimo kozmetiku i parfeme...
Zelja mi se prosle godine konacno ispunila,rodila sam moju malu lepoticu i sada mi jos ostaje da se strpim makar dok ne postane tinejdzerka pa da se sminkamo i mazemo zajedno:-)
Ali,priznajem,na zajednicko koriscenje kozmetike nisam morala dugo da cekam,ona ima 5 meseci,a ja vec uveliko koristim njen losion za telo:-)
O cemu je rec?
Kompanija Avene je,naime,pored redovnih linija za odrasle prilagodjenih svim tipovima koze,kao i razlicitim koznim oboljenjima,proizvela i liniju za negu nezne decije koze.
Proizvodi Avene Pediatril linije su bez boje,mirisa,konzervansa,silikona i parabena...i naravno,kao i svi njihovi proizvodi,sadrze Avene termalnu vodu koja smiruje crvenila i iritacije.
I tako sam ja jednog dana resila da isprobam losion svoje cerke na svom licu...
Slede utisci:-)



Avene Pediatril losion je tecne,vodenaste strukture,lepo se razmazuje,koza ga momentalno upija,a lice ostaje jako lepo matirano,i taj osecaj traje par sati.
Nakon nanosenja,pretvara se u nesto braskasto na kozi,slican utisak kao da ste nanele malu kolicinu pudera u prahu pomesanog sa vodom(ne zamerite,ne znam kako drugacije da opisem),za to su verovatno zasluzni minerali termalne vode.
Izuzetna je podloga za sminku,upravo zbog tog matirajuceg efekta(u Avenu kazu da su u losion dodali neku neutralnu 'talk alike' supstancu,da bi sprecili pelenske osipe kod beba).
Jedina mana mu je malo neprijatan miris,jer je Avene termalna voda bogata sumporom,a ovde nisu mogli da ga zamaskiraju parfemom kao kod ostalih njihovih krema,jer je u pitanju decija linija.Na srecu,zadrzava se jako kratko,dok koza ne upije kremu,nakon toga nestaje(miris je donekle slican mirisu ribljeg ulja,samo u znatno blazoj varijanti)
Na tubici losina ne postoji spisak sastojaka,te ga nisam ni slikala,a kutiju sam odavno bacila,pa sam na internetu nasla sastav,i u celosti vam ga prenosim:

The PEDIATRIL Moisturizing “Powder Effect” Body Lotion contains:

*Moisturizing Active Ingredients
They contribute to restore and maintain lasting softness and comfort to babies’ skin.
*Avène Thermal Spring Water
It was declared of public interest in 1874 thanks to its soothing and anti-irritant properties.
*A Protective Agent
With its high absorption power, Talcum prevents the risks of redness and irritations.
*Fragrance-free, Alcohol-free, Paraben-free, no Colouring Agents.

*Avene Pediatril Moisturizing Lotion full list of ingredients: Avene Aqua,
Tapioca Starch, Cyclomethicone, Ethylhexyl Palmitate, Betaine, Talc, Glycerin, Tocopheryl Acetate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, BHT, C12-20 Alkyl Glucoside, C14-22 Alcohols, Chlorphenesin, Disodium EDTA, Glyceryl Linoleate, Glyceryl Linolenate, Phenoxyethanol, Polysorbate 40, Triethanolamine




Pakovanje od 200ml traje jako dugo,ponekad ga koristim i kao kremu za ruke zbog momentalnog upijanja,a bebi ga mazem svakodnevno,i na lice,i na telo.Postoji i pakovanje od 100ml(cena je ovde kod mene 11e),a ja sam moje('nase':)) od 200ml platila 15e,sto je ekonomicnija varijanta.
Ovaj losion je idealan za osobe sa osetljivom kozom,a moja sestra koristila ga je posle agresivnih hemijskih pilinga lica i pokazao se kao odlican za smirivanje crvenila i brzu reparaciju koze.
Mislim da je odlican i posle klasicnog higijenskog tretmana ciscenja lica,kao i kada same malo 'cackate' lice ispred ogledala;-)
Ukoliko se koristi kao nocna krema,lice je ujutru sveze i matirano kao da ste tek naneli kremu.Jedina zamerka je,pored mirisa,jako slaba hidratacija,ali ovoj kremi to i nije svrha,te se to ne moze smatrati njenim nedostatkom.

Sve u svemu,moja topla preporuka,a ako se po jutru dan poznaje,moja cerka i ja smo na dobrom putu da svu kozmetiku zajedno isprobavamo i koristimo i u buducnosti:)
Do sledeceg citanja,
Beauty doctor,xoxo


12 коментара:

  1. Mislim da je genijalno koristiti stvari za bebe, pogtovo ljudi sa osetljivom kozom. Ja sam probala, ali su mi uglavnom premasne kreme. Mozda kada bi nasla neku hidratantniju...tecniju... :)

    ОдговориИзбриши
  2. Evo,ovu mozes slobodno da probas,lagana je i tecna,bukvalno kao voda.
    Meni nijedan proizvod za bebe ne odgovara sem ovog,jer u svim drugim bebi proizvodima ima parafina(derivat nafte),koji im i daje masnocu i moja hiperosetljiva koza ga momentalno registruje i reaguje bubuljicama.
    Na srecu,Pediatril ga ne sadrzi uopste:-)

    ОдговориИзбриши
  3. I jaoooo već ste počele da delite, divota!
    Nemam dete ali moram ovo probati :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Prase,bolje da ne pisem kako i sa kojim odusevljenjem gleda u moje namazane nokte:-)
      Sva je na mene:-)

      Избриши
  4. hehe sad ti njoj krades a posle ce ona tebi :D
    super recenzija, jako zanimljivo zvuci krema ali meni sigurno ne bi odgovarala jer imam izrazito suvu kozu :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti:-)
      I moja beba ima jako suvu kozu,i bude joj fina posle mazanja ove kreme,ali kao sto sam i napisala,nema neku moc hidratacije,vise omeksa kozu i smiri je,nego sto je hidrira.

      Избриши
  5. Moja devojcica je izasla iz pelena, ali i dalje mazemo kremice, voli ona a volim i ja!:)

    ОдговориИзбриши
  6. Kako su devojcice divne... Ja sam jedva svog sina naučila da mamina sminka nije za crtanje! :) Nisam probala ovu kremicu, mada sam koristila njegovu Chicco zimsku kremu za lice i bas mi je prijala, jeste malo masnija ali namazem je zimi vikendom i posle nje mi koza bude divno hidrirana.

    ОдговориИзбриши
  7. Jolie,ja sam,kao mala,uzivala crtajuci maminim karminima(posebno su mi bili interesantni zidovi i kako ih sto pre iscrtati:)),tako da prica o 'divnim devojcicama' bas i ne pije vodu:-)))
    A sto se krema tice,vodi racuna sta mazes od bebi kozmetike...
    Masnije bebi kreme uglavnom sadrze tecni parafin,koji lazno hidrira samo povrsinske slojeve koze( i daje osecaj divne,glatke,negovane koze),dok dublji slojevi ostaju nehidrirani i bez ikakve nege...
    Parafin je derivat nafte i izuzetno stetna supstanca za kozu,nazalost jako je jeftin pa ga sve kompanije koriste...zato sam ja svojoj bebi(a i sebi:) i odanbrala Avene liniju jer nista od stetnih sastojaka nema,ipak je medicinska kozmetika u pitanju.
    Nije toliko hidratantna koliko bih ja to zelela,beba i dalje ima neke delove koze koji su suvi,tako da mislim da cemo sledecu isprobati Mustellu,samo da joj proverim sastojke.

    ОдговориИзбриши
  8. Ovaj početak posta kao da sam pisala ja :-)

    Ali evo sada i ja očekujem svoju kćerku, ako Bog da za neka 2 mjeseca :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Divnooooo <3
      Uzivaj u trudnoci,zelim ti lak i lep porodjaj,pa da posle delite kozmetiku kao ja i moja smizla:-)

      Избриши