уторак, 29. јануар 2013.

Hypnotic poison Dior







Za svoj prvi pravi post odabrala sam svoj omiljeni parfem,Hypnotic Posion.
Znam da su misljenja oko njega podeljena,zene ga ili vole ili mrze,ali mu se mora odati pocast kao parfemskom remek delu.Ono sto sigurno znam je da ga vecina muskaraca obozava,a ovo je ujedno i omiljeni parfem moga muza(razlog vise da prvi post bude bas o ovom parfemu:-) )


Hypnotic poison spada u grupu orijentalno gurmanskih parfema,te ako volite parfeme koji mirisu sveze,ovo definitivno nije parfem za taj tip parfemoljubaca :-)
Parfem je,po mom misljenju,sublimat vanile,anisa i badema,najkrace receno.Vanila je ovde najfinije moguce izvedena,jako se oseti,bas kao vanilin secer u kolacima.
Anis je tradicionalni grcki zacin od koga se pravi njihovo pice Ouzo,pa ako znate kako to pice mirise,trebalo bi da ovu notu parfema jako osetite prilikom probe.Nesto blaze od anisa se oseti badem,i negde skroz u pozadini blaga nota kokosa,koju ja,moram priznati,retko kad osetim.
Ako volite sve ove sastojke,go for it! :-)

Parfem je dugotrajan,nije za svakodnevnu upotrebu,nije za letnji period i visoke temperature,nije dnevni parfem,njegovo doba dana je vece.Takodje je idealan za svecane prilike,kada njegova upotreba zahteva elegantnu garderobu i visoke potpetice,tada se pokaze u punom sjaju.
Veliki broj devojaka ga,nazalost,koristi svakodnevno,najcesce prilikom voznje gradskim prevozom,mada nisam skroz sigurna da je original u pitanju,jer je na trzistu prisutan veliki broj kopija ovog parfema,po znatno povoljnijoj ceni.Upravo zato ga veliki broj devojcica tinejdzerki koristi.U svim tim kopijama postoji jedna nota koja izaziva ekspresnu mucninu,i koja ih uvek razlikuje od originala.
Hypnotic poison je reformulisan pre nekoliko godina,pa se nova bocica razlikuje od stare po zlatnom prstenu oko cepa,a i bocica nije skroz crvena,kao kod stare verzije,vec je crno-crvena.Na novoj verziji zig na dnu parfema nije utisnut,vec je u vidu nalepnice,jos jedna greska Diora i veca mogucnost za kopiranje parfema.
Trajnost parfema je reformulacijom narusena,te je nekadasnja postojanost od 12h zamenjena za svega 4-6h,u zavisnosti od koze.Na garderobi i jedna i druga verzija traju do pranja iste :-)
Ja sam imala srece da dodjem u posed stare,nereformulisane verzije i cuvam je kao pravo malo blago,ali cu sigurno kupiti i novu kada ovu budem potrosila.
Sve u svemu,toplo vam preporucujem Hypnotic za ove hladne zimske dane,ovo je njegovo vreme i doba godine kada se on najlepse otvara i najlepse moze da dozivi.

Kako vam se dopada Hypnotic poison?







8 коментара:

  1. Dobrodosla u svet blogovanja i nek je sa srecom!

    a za prvi post si odabrala odmah mamu svih parfema <3

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман29/1/13 22:22

    Znala sam da ce ovaj biti prvi na tapetu.:)
    Jedva cekam sledece postove. Mini me

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala vam puno,devojke!Snalazim se kao prase(ali ne Malo prase;) u Teheranu!;))
    Cmok za sve! <3

    @Jeja-morala sam,znas koliko ga volim <3

    ОдговориИзбриши
  4. Draga pa dobrodsla kod nas :) Neka ti je sa srecom :)

    Ja inace HP ne volim, meni je toliko tezak da mi je jednom prilikom od njega pripala muka. Ali zato HP Sensuelle je za mene savrsenstvo, i u nosu i na kozi.

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala ti <3
    Ja ne volim HP Sensuelle :-( ,deluje mi kao razblazeni HP
    Ali je zato bocica cisto savrsenstvo:-).

    ОдговориИзбриши
  6. Meni je on tako divan, htela sam da ga kupim ali su mi devojke skrenule paznju da je trajnost nove verzije slabija pa sam odustala na neko vreme, ali verujem da cu ga na kraju ipak kupiti. Srecno sa blogovanjem :)

    ОдговориИзбриши